sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Ahoj!




Olen nyt majaillut täällä Prahassa viikon ja muutimme juuri kämppikseni Jennyn kanssa vakituiseen asuntoomme. Molemmille on omat isot huoneet. Kämppä ei ole ihan keskustassa, mutta onneksi ratikalla pääsee helposti liikkumaan. 





Aloitin koulun siis viime maanantaina ja kurssit vaikuttavat lupaavilta. Koulupäivien pituus vaihtelee paljonkin ja joinan päivinä tunnit loppuvat vasta kymmeneltä. Olemme opiskelleet tsekkiä, tavanneet dokumenttiohjaaja Helena Trestíkován ja katsoneet hänen dokumenttinsa Renén. Meillä alkoi myös ohjauksen kurssit, joista Acting Theories on ehdottomasti suosikkini. Kurssilla käymme läpi käytännön harjoituksin erilaisia lähestymistapoja näyttelemiseen (Stanislavskista Bressoniin ja Westoniin).

Perjantaisin osallistun kurssille nimeltä Art and Culture Excursions. Menimme heti ensimmäisellä kerralla Gallery Rudolfinumissa katsomassa näyttelyä Thus Spoke LaChapelle.

En ole vielä ehtinyt/jaksanut sen suuremmin tutustua Prahaan kaupunkina. Ilmat ovat olleet erittäin kylmät, joten ulkona ei ole viitsinyt seikkailla. Kotimme läheltä löysimme kuitenkin hauskan kuppilan, josta tulee varmasti kantapaikkamme. Sen nimi on Café V lese joka tarkoittaa ilmeisesti Metsässä.

Keväästä tulee varmasti mahtava, vaikka erästä poikaa on kova ikävä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti